Yetişkinlere Mantık, Matematik, Oyun, Felsefe ve Tarih

"Program Adı: Yetişkinlere Mantık, Matematik, Oyun, Felsefe ve Tarih
Süre: 4-10 Ocak 2010
Kontenjan: 50 kişi
Ücret: Programın ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler, geziler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil 750 TL’dir. Müzelere giriş ücretleri katılımcılara aittir.
Not: 30 katılımcı sağlanamazsa program iptal edilebilir.
Dersler:
1) Matematik, Mantık, Felsefe - Ali Nesin
Zenon'dan Russell'a ve bugüne paradokslar ve çözümleri. Varlık, gerçek, teori, doğruluk, kanıt gibi değişik kavramlar. Cantor, Hilbert, Gödel, Cohen: Soruları, buluşları ve teoremleri. (Üç gün, günde 2 saat.)
2) Oyun ve Matematik - Ali Nesin
Çeşitli matematiksel oyunlar. Olasılık ve beklenti. Sonlu ve sonsuz oyunlar. Strateji belirleme. Zermelo Teoremi. Nash dengesi. (Üç gün, günde 2 saat.)
Not: Katılımcılardan herhangi bir matematik bilgisi beklenmemektedir.

Geziler:
1. EFES
Yarım günlük gezide ilkin rehberimiz eşliğinde Bülbül dağındaki Meryem Ana evini ziyaret edeceğiz. Ardından Roma İmparatorluğu’nun 4’üncü şehri olan Efes’te göreceğimiz yerler:  Mermer caddeler, Celsius Kitaplığı, Hadrianus tapınağı, antik pazar yeri olan Agora ve 24 bin kişilik tiyatro. Sen Jan kilisesi harabelerinde Efes’in Bizans dönemini tanıyacağız.
ephesus
 
2. TİRE – BİRGİ
Bugün Osmanlı’ya yönelmek istiyoruz. Tarihi konakları, ulu servileri ile Birgi bizi geçmiş yüzyıllara götürüyor. Tire ise geleneksel çarşısı ve halen yaşayan el sanatlarıyla canlı bir kasaba. Keçeciler, urgancılar, semerciler sadece birkaçı. Yıkık han ve hamamlar, restore edilen külliyeler köklü bir geçmişin izlerini taşıyor. Rehberimiz bize tarihi dokuyu tanıtıyor.
tire
 
3. PRİENE – MİLET –DİDİM
Ege bölgesinde önemli antik yerleşimler rehberimizle gezeceğiz.  Eski bir akropolün eteğine yerleşmiş olan Priene Helenistik dönemden kalma örnek bir şehir, Milet ise Roma döneminin en önemli liman kentlerinden biri. Didim’de tamamı mermerden inşa edilmiş muazzam büyüklükteki Appollo tapınağı büyüleyici.
appollo
 
4. ŞİRİNCE’DE AT TURU
Şirince etrafı ormanlarla çevrili yükseklerde bir dağ köyüdür. Bu muhteşem yöre atlı gezilere davet ediyor âdeta. Ne kadar tecrübeli olduğunuz hiç önemli değil. Yeni başlayanlara da, ileri seviyede tecrübesi olanlara da uygun parkurlar mevcut. Mola’da manzara köşesinde bir bardak Köy şarabıyla dinleneceğiz.
 at "
ayrıntılı bilgi için : http://matematikkoyu.org/ 

Yorumlar